nieuws
index
contact
voorwaarden

VOEDINGSLEER II

Serie van drie Inleidingen over Voeding

Er is steeds meer vraag naar gezonder eten. Maar wat is nu gezond en wat bepaalt de kwaliteit van ons voedsel? Is dat de hoeveelheid aan onverzadigde vetzuren, antioxidanten of de Vitamines A, C en E? We worden overspoeld met allerlei informatie hierover en kunnen door de bomen het bos niet meer zien. Vertraagt het eten van knoflook de groei van tumoren en verkleint koffie de kans op diabetes? Of we lezen dat het eten van abrikozenpitten helpt tegen kanker. Zijn dit nu “broodje aap” verhalen of schuilt er achter deze uitspraken toch enige waarheid.
Naast wat we wel “moeten” eten, zijn er ook producten, die absoluut niet in ons voedselpakket mogen, althans volgens “deskundigen”. Zo is genvoedsel ( genetisch gemanipuleerd voedsel) slecht voor de gezondheid, zijn de meeste E-nummers chemische stoffen, die allergie veroorzaken en agressief gedrag bij kinderen stimuleren en is ons moderne voedsel “vergiftigd” met bestrijdingsmiddelen en hormonen. We moeten daarom terug naar de natuur en alleen maar eerlijke natuurproducten consumeren. Maar waar is onze mening op gebaseerd? Weten we eigenlijk wel waar we het over hebben?

In drie inleidingen wordt uitgebreid ingegaan op het feit dat juist (wilde) planten van nature veel giftige stoffen bevatten en bespreken we uitvoerig de zin en onzin van genetisch gemodificeerd voedsel. Verder wordt ingegaan op de “broodje aap” verhalen (u kunt ook zelf met uw vragen komen) en hoe we de informatie op de verschillende verpakkingen moeten duiden. Als laatste komen verschillende diëten aan de orde en hoe gezond ze nu eigenlijk zijn.

Er wordt gebruik gemaakt van powerpoint presentatie.
Materiaal: veel hand-outs, zodat u de gegeven lessen thuis weer kunt “herbeleven”.

De lessen zijn op 15, 22, 29 maart.
Docent dr. Jos Verkleij is bioloog/biochemicus en was als universitair hoofddocent werkzaam bij de Vrije Universiteit. Hij heeft veel ervaring in het geven van onderwijs in de (moleculaire) biologie en evolutionaire genetica.
schrijf je in op naam locatie datum en tijd
11062 Voedingsleer II Vucaskantoor do 15 mrt 14:00
3 lessen van 2 uur kosten € 30

INSCHRIJF FORMULIER

naam voornaam
straat nummer
postcode plaats
tel.privé tel.werk
e-mail
rek.nr