nieuws
index
contact
voorwaarden

STERRENKUNDE - EEN KENNISMAKING

Ziet u ook regelmatig van die interessante stukjes op de wetenschapspagina in uw krant over nieuwe ontwikkelingen in de sterrenkunde? En wilt u die beter kunnen begrijpen en volgen? Dan is dit de cursus die u moet volgen. In tien lessen worden vele aspecten van de moderne astronomie behandeld, van dichtbij tot ver weg. Onderwerpen als het zonnestelsel, afstandsbepaling, astronomische instrumenten, sterren en sterevolutie, nova’s, supernova’s en zwarte gaten, ons melkwegstelsel, andere sterrenstelsels en de evolutie van het heelal. Als het weer het toelaat, gaan we op één van de avonden naar buiten om met een telescoop waarnemingen te doen. Basiskennis van sterrenkunde is niet noodzakelijk, kennis van wis- en natuurkunde ook niet (maar kan wel leiden tot dieper begrip). De cursus is ook geschikt voor middelbare scholieren en nog studerenden.

De lessen zijn met een Powerpoint programma.

Cursusmateriaal via de docent: boek en Cd (20 euro).

De docenten zijn deskundige leden van de Alkmaarse weer- en sterrenkundige vereniging Metius. Op www.Metius.nl leest u meer over de inhoud.


Deze gedegen inleiding op de Sterrenkunde wordt verzorgd door Piet Cijsouw, samen met een wisselend aantal andere docenten/leden van Metius.
schrijf je in op naam locatie datum en tijd
11057 Sterrenkunde Clusiuscollege di 10 jan 19:30
10 lessen van 2 uur kosten € 95

INSCHRIJF FORMULIER

naam voornaam
straat nummer
postcode plaats
tel.privé tel.werk
e-mail
rek.nr