nieuws
index
contact
voorwaarden

FOTOGRAFIE: ZEGGINGSKRACHT

In deze cursus staat de zeggenskracht van de foto centraal.
Een cursus die zich richt op de inhoud van de foto. Wat wil de fotograaf met zijn foto laten zien? Ondersteunt het beeld van de foto dat wat de fotograaf er mee wil uitdrukken? Belangrijk is dat de foto, ook voor een (neutrale) beschouwer, voldoende boeiend is en de bedoeling van de fotograaf overkomt zonder dat er een lang verhaal bij verteld moet worden.

Om een foto meer kracht te geven wordt er vaak fotobewerkingssoftware gebruikt (Picasa, of beter nog: Photoshop). Maar de techniek is niet meer dan een hulpmiddel om te komen tot goede en interessante foto’s en dat vraagt meer als het kunnen werken met welk programma dan ook. Dan gaat het om aandacht voor o.a. compositie, uitsnede (landscape/portret, vierkant, panorama), kleur of zwart-wit, presentatie op mat of glanzend papier, losse foto’s of een serie (al dan niet in boekvorm), opname standpunt (kikker- of birdview), waar accenten leggen in een opname door scherpte/onscherpte en donker/licht, enz, enz..

Fotobewerking en creativiteit gaan in deze cursus samen op en is er vooral voor fotografen met al enige ervaring. Deze cursus is een interessante aanvulling op onze cursussen Fotografie: Creatief en op Fotografie: Picasa.

Cursussen 14-daags.
(i.v.m. herftsvak. niet 17 maar 10 okt.).


Cees Oomes is enthousiast lid van de fotoclub Castricum en heeft veel ervaring met 'portfolio'. Lid werkgroep Bondsmeesterklasse Fotobond Nederland.
schrijf je in op naam locatie datum en tijd
11027 Fotografie: Zeggingskracht Clusiuscollege ma 03 okt 19:30
6 lessen van 2,5 uur kosten € 80

INSCHRIJF FORMULIER

naam voornaam
straat nummer
postcode plaats
tel.privé tel.werk
e-mail
rek.nr