nieuws
index
contact
voorwaarden

VERSCHILLEN EN OVEREENKOMSTEN TUSSEN DUITSLAND EN NEDERLAND

Spreekster: Margriet Brandsma
Datum: 26 januari 2012

Margriet Brandsma was bijna 9 jaar correspondent voor de NOS in Duitsland, van 2002 tot 2011. Ze schreef boeken over Berlijn en, als co-auteur, over het nieuwe Duitsland, het Duitsland van na de hereniging. Ook als onderzoeks-journalist internationale zaken houdt ze zich bezig met Duitsland, zij het niet meer uitsluitend.

Ze komt vertellen over haar passie voor het buurland, over de overeenkomsten en verschillen tussen Duitsland en Nederland. En ook over de journalistiek, waarin ze sinds eind jaren zeventig werkzaam is. Als correspondent voor Duitsland (en Polen, Tjechie, Slowakije, Oostenrijk en Zwitserland), als politiek verslaggever en als verslaggever in oorlogs- en rampgebieden.

Margriet Brandsma is een streekgenoot: ze is geboren in Sint Pancras. Na de lagere school bezocht ze het Atheneum in Alkmaar. Daarna zette ze de eerste stappen in de journalistiek. “Al op de lagere school wist ik dat ik journalist wilde worden. Nieuws fascineerde me. Ik had een krantenwijk en vanaf de eerste dag dat ik de kranten rondbracht, wist ik: ooit komt de dag dat ik zelf in een krant schrijf.”

Brandsma begon bij het Noordhollands Dagblad en werkte korte tijd bij NRC/Handelsblad. In Hilversum werkte ze bij de IKON, NCRV en de NOS, haar huidige werkgever.

De toegangsprijs is inclusief een consumptie in de pauze


schrijf je in op naam locatie datum en tijd
1 lezing van 3 uur kost € 6.50