nieuws
index
contact
voorwaarden

GEORGIË, PAREL VAN DE KAUKASUS

Spreker: John Telleman
Datum: 13 oktober 2011

Na de val van de Sovjetunie bleek de USSR uit allerlei landjes te bestaan. Eén daarvan is Georgië, 400 km lang van oost naar west. Van de subtropische stranden aan de Zwarte zee naar grassteppen tegen de Azerbeidjaanse grens. De besneeuwde toppen van de hoge Kaukasus contrasteren met de zwierige mediterrane levensstijl in Tbilisi.

John Telleman en Gudy Rooijakkers fietsten in de herfst van 2007 voor de tweede keer door Georgië en brengen door middel van foto en film de sfeer van dit bijzondere land naar Castricum.

We beginnen in de hoofdstad Tbilisi. Middeleeuwse kerken en overhangende houten balkons bepalen de sfeer. Een van de doelen is Ushguli, het hoogst gelegen permanent bewoonde dorp van Europa. Met zijn middeleeuwse torens en uitzicht op de 5201 meter hoge Mount Skhara een ondergewaardeerd hoogtepunt van Georgië.
Niet onlogisch, de weg naar Ushguli is lang en bestaat uit verkruimeld asfalt, hobbels en kuilen. Tijdens het zoeken naar een plek om te overnachten belanden John en Gudy in een Supra, een traditionele Georgische feestmaaltijd. Zo ontdekken ze de geheimen van de Georgische keuken, maar ook die van de wijn. De Georgiërs zijn trots op het feit dat zij de wijn hebben uitgevonden.
Daarna volgen de kathedraal van Kutaisi en het klooster Gelati, beide UNESCO werelderfgoed en een bezoek meer dan waard. We eindigen in één van de schitterende theaters van Tbilisi, waar we met zang en dans afscheid nemen van dit land dat u uitnodigt om ontdekt te worden.

Na de lezing is er voldoende ruimte om vragen te stellen.
Voor meer informatie over Georgië, kijk op:
http://georgia.travel/
www.gudyrooijakkers.nl

De toegangsprijs is inclusief een consumptie in de pauze.
De toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, en in de voorverkoop bij de Openbare Bibliotheken in Castricum, Limmen en Akersloot en Boekhandel Laan. Via info@rockarty.nl kunt u kaarten reserveren en deze tot 15 minuten voor aanvang van de lezing aan de zaal afhalen (via e-mail uiterlijk tot de donderdag voorafgaand aan de lezing).


schrijf je in op naam locatie datum en tijd
1 lezing van 3 uur kost € 6.50