nieuws
index
contact
voorwaarden

INNTEL HOTEL ZAANDAM

In de jaren vijftig was de kreet:”de Zaanstreek is een tunnel waard”. Uit die tijd dateert de Dam tot Damrace: wie verplaatst zich het snelst van de Dam in Amsterdam naar de Dam in Zaandam? De snelste was een reporter (Kees Buurman) die zich met een helicopter en een aantal motoren verplaatste. Tijd: ruim vijf minuten. De tunnel kwam er, de Coentunnel, en ook een spoortunnel in plaats van de Hembrug. De Zaanstreek kon tevreden zijn.
Eén van de gevolgen op de langere duur was dat de consumenteneuro niet in Zaandam werd uitgegeven, maar in Amsterdam, Alkmaar en Haarlem.
Een aantal jaren geleden besloot de gemeenteraad tot het plan “Inverdan”. Dat is een Zaans begrip voor een pand met de voorgevel een stukje naar achteren inspringend vergeleken met de omliggende panden.
Het pand ligt dan inverdan.
Besloten werd tot een totale herschikking van de Gedempte Gracht ( ja zelfs het water komt terug).
Het plan omhelst een nieuw station, busstation, gemeentehuis en een nieuw hotel, van de Inntelgroep en een veelheid aan nieuwe woningen.
De excursie omvat voorlichting over de stand van zaken en een lunch en bezichtiging van het unieke hotel. De gevel van het hotel is geheel opgetrokken uit elementen van oud-Zaanse huisjes en geniet al internationale belangstelling.

N.B. Reiskosten zijn niet inbegrepen.


schrijf je in op naam locatie datum en tijd
11039 Inntel Hotel Zaandam Station Castricum di 25 okt 12:00
1 les van 3 uur kost € 25

INSCHRIJF FORMULIER

naam voornaam
straat nummer
postcode plaats
tel.privé tel.werk
e-mail
rek.nr