nieuws
index
contact
voorwaarden

ARCHITECTUURWANDELINGEN MET FRED SPRENGER

Amsterdam

Deze keer een wandeling door de populaire Jordaan. We staan stil bij het ontstaan en de verdere geschiedenis van deze buurt en bezoeken enkele bekende en minder bekende plekjes. Bijna zou een aanzienlijk deel van de Jordaan verdwenen zijn om plaats te maken voor een moderne bebouwing. Na protesten is de buurt waar mogelijk opgeknapt en voorzien van in de buurt passende nieuwbouw. De vele bijzondere winkels, café's, eetgelegenheden en hofjes nodigen uit tot een bezoek. Ook vergeten we de Haarlemmerstraat niet, een echt Amsterdamse straat met een geheel eigen winkelkarakter.

Haarlem

De Jugendstil heeft óók zijn sporen nagelaten in de architectonische vormgeving. In Haarlem vinden we daar verschillende voorbeelden van. Naast de Jugendstil zijn er ook andere invloeden aangeduid met namen als: chaletstijl en Engelse landhuisstijl. Het Haarlemse Wilhelminapark is daar een mooi voorbeeld van. Opvallende bouwwerken zijn voorts de nieuwe Sint Bavo aan de Leidsevaart en de Stadsschouwburg op het Wilsonsplein.

U krijgt een inleiding op 27/3/12 van 1,5 uur en maakt daarna een wandeling in De Jordaan (15/4/12) en een wandeling door Haarlem (13/5/12) van 3 uur.


Fred Sprenger is stadsgeograaf en Amsterdammer
schrijf je in op naam locatie datum en tijd
11037 Kunst- en architectuurwandelingen VUcaskantoor di 27 mrt 14:00
3 lessen van 1,5/3 uur kosten € 35

INSCHRIJF FORMULIER

naam voornaam
straat nummer
postcode plaats
tel.privé tel.werk
e-mail
rek.nr