nieuws
index
contact
voorwaarden

CULTURELE REIS NOORD-DUITSLAND

Van 8 mei-13 mei 2012 organiseert de VUCAS een 6-daagse busreis naar Noord- Duitsland.
We logeren in Landhotel Schnuck in Schneverdingen, een comfortabel hotel in het mooie natuurgebied De Lüneburger Heide. Vandaaruit worden culturele excursies georganiseerd. Aan het einde van de dag dineren we in het hotel.
Van dag tot dag
Dag 1 Emden (dinsdag)
Vertrek vanuit Castricum.
Onze lunchstop zal in het Duitse Emden zijn. Emden is een fraai havenstadje in Oost Friesland. De Kunsthalle van Emden bezit de kunstverzameling van Henri Nannen. De collectie bestaat uit schilderijen van de Nieuwe Zakelijkheid en het Duitse Expressionisme. Er is ook een verzameling Russische kunst uit de Glasnostperiode.
Emden is ook bekend vanwege de Johannes a Lasco bibliotheek, die gevestigd is in een fraaie, oude kerk en een grote verzameling bezit over het gereformeerd protestantisme.
Na ons bezoek aan Emden rijden we door naar Schneverdingen.
Dag 2 Hamburg (woensdag)
Vanaf het Rathaus wandelen we naar het Museum Kunst und Gewerbe met een verzameling kunst en nijverheid van de Oudheid tot de moderne tijd. Daarna lunchen we bij Slowman in het beroemde Chilehaus.
Vervolgens brengt de bus ons naar de kerk van St. Michael, waar we vanaf de toren een prachtig uitzicht over de stad hebben.
Via de Landungsbrücken wandelen we naar de haven en maken we een boottocht door de oude haven, Speicherstadt en de nieuwe haven, Hafencity.
Dag 3 Lüneburg en Lüneburger Heide (donderdag)
De zoutwinning heeft Lüneburg in de Middeleeuwen tot ‘de koningin van de Hanze’ gemaakt, wat tegenwoordig nog te zien is aan de gevels van de prachtig gekleurde Patriciërshuizen.
Na ons bezoek aan Lüneburg lunchen we in Undeloh op de de Lüneburger Heide.
Vanuit dit kleine dorpje maken we een tocht door dit natuurgebied. Behalve de oorspronkelijke natuur met zeldzaam geworden planten en grassoorten, duinen en zwerfkeien, ontdekt men op de Lüneburger Heide steeds weer relicten uit een rijke geschiedenis. Hunebedden en grafheuvels uit het stenen tijdperk herinneren aan de vroege nederzettingen in deze streek.
Dag 4 Bremen (vrijdag)
Stadswandeling rondom de markt met het Rathaus. Natuurlijk staan we stil bij de Bremer stadsmuzikanten: de haan, de kat, de hond en de ezel uit het sprookje van de gebroeders Grimm en de heel oude Bremer Roland.
Daarna wandelen we door de Bötcherstrasse, een 110 meter lang straatje dat een kunstwerk op zich is.
Na de lunch is een bezoek aan de Kunsthalle, die in 2011 is heropend na een grote renovatie, zeer de moeite waard. Er is ook gelegenheid om te winkelen.
Dag 5 Lübeck (zaterdag)
Wandeling door deze fraaie Hanzestad, waarin het stadsbeeld voor een groot deel wordt bepaald door de aanwezigheid van verschillende kerken, allemaal gebouwd in de stijl van de baksteengotiek.
Maar ook de stad met wel drie Nobelprijswinnaars: Thomas Mann, Günther Grass en Willy Brandt. Drie fraaie panden in Lübeck herinneren aan deze beroemde inwoners: het Buddenbrook Haus, het Günther Grass Haus en het Willi Brandt Haus.
We brengen een bezoek aan het Behnhaus Drägerhaus museum, een 18e-eeuwse koopmanswoning met een indrukwekkende kunstverzameling.
Dag 6 Hannover (zondag)
Vandaag brengen we op de terugreis een bezoek aan Hannover, de stad met de kleurrijke sculpturen van Niki de Saint Phalle. Zij is ereburger van de stad en schonk het Sprengel Museum 400 kunstwerken van haar hand.
We eindigen de reis waarmee we zijn begonnen: een bezoek aan een museum, waarvan de basis een persoonlijke verzameling is. Bij de kunstverzameling van Bernhard Sprengel ligt het accent op Duitse Expressionisten en Franse moderne kunst. In de laatste 20 jaar werd de verzameling uitgebreid met belangrijke periodes uit de moderne kunst en met de afdelingen Fotografie en Media.

Reissom 1-pers. 595 euro pp
Reissom 2-pers. 525 euro pp
Inbegrepen:
Reis per luxe touringcar
Gebruik van touringcar en chauffeur tijdens verblijf
Verblijf 5 nachten in Landhotel Schnuck op basis van halfpension (ontbijt en diner), fooien
Niet inbegrepen:
Entreegelden musea en boottocht
Lunches
Drankjes tijdens diner en andere persoonlijke uitgaven

Reisbegeleiding: Corien Hildenbrant en Els Willekers, VUcas docenten


schrijf je in op naam locatie datum en tijd
reis-2p.kr Culturele Reis N Dlnd Lünerburg di 08 mei 00:00
reis-1p.kr Culturele Reis N Dlnd Lünerburg di 08 mei 00:00
1 reis van -- uur kost € 525-600

INSCHRIJF FORMULIER

naam voornaam
straat nummer
postcode plaats
tel.privé tel.werk
e-mail
rek.nr

INSCHRIJF FORMULIER

naam voornaam
straat nummer
postcode plaats
tel.privé tel.werk
e-mail
rek.nr