nieuws
index
contact
voorwaarden

SURREALISME

Inleiding - Surrealisme
1 middag van 2 uur op het VUcas kantoor met daarbij optioneel een bezoek aan het Magritte Museum in Brussel.

In de inleiding staat de aantrekkingskracht, de magie en de betekenis van het Surrealisme als kunststroming centraal. Het accent ligt op de beeldende kunst in de 20ste eeuw. Het zal een ontmoeting worden met de hallucinerende werkelijkheid van kunstenaars als Salvador Dali, Max Ernst en Rene Magritte in het bijzonder die ons versteld doen staan met hun surrealistische verbeelding van de werkelijkheid. Zoals Magritte zelf verwoordt: 'de kunst zet mijn denken in beeld opdat het mysterie van mijn werkelijkheid zichtbaar wordt' Een imaginatie in beeld en woord die zeker ook uw werkelijkheid zal raken, want met de komst van nieuwe media en tv-zenders is de surreële werkelijkheid bijna een onderdeel van onze dagelijkse wereld geworden.
Ria Holscher zal u met enthousiasme meevoeren in de wondere wereld van het Surrealisme.

Bij voldoende belangstelling is er de mogelijkheid om een dagexcursie naar het Magritte Museum, het museum van het Surrealisme in Brussel te maken.

De cursus zal gegeven worden met behulp van beeldmateriaal.

Let op: datum verschoven naar wo 26 okt.


Ria Holscher, Master of Arts, is gespecialiseerd in de Beeldende Kunst na 1800 en als kunsthistoricus afgestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam
schrijf je in op naam locatie datum en tijd
11049 Surrealisme VUcaskantoor wo 26 okt 14:00
1 lezing van 2 uur kost € 10

INSCHRIJF FORMULIER

naam voornaam
straat nummer
postcode plaats
tel.privé tel.werk
e-mail
rek.nr