nieuws
index
contact
voorwaarden

ETEN: WIJN & SPIJS

Deze cursus richt zich op het combineren van wijnen en gerechten. Waarom passen sommige wijnen wel bij een gerecht en andere niet? Wat gebeurt er met de smaak van de wijn en daarmee dus in je mond, wanneer je wijn drinkt bij een gerecht waar producten in zitten die niet goed aansluiten op deze wijn?
Bij goede combinaties kan men meerdere lagen in een wijn ontdekken.
Hoe kiest u een wijn bij een gerecht, waar kunt u dan op letten? Leer ook alternatieven te zoeken bij gerechten die niet voor de hand liggen. Welke wijn past bijvoorbeeld goed bij kaas, en dan kiezen we niet voor port.

Tijdens de cursus worden verschillende kleine gerechtjes en producten geproefd in combinatie met verschillende wijnen.
Door de sommelier/vinologe van Lute zal uitleg over de wijnen worden gegeven. De smaaksensaties zullen worden toegelicht en er is uiteraard volop ruimte voor discussie.


Peter Lute is eigenaar/chefkok van LUTE restaurant & suites in Ouderkerk aan de Amstel en eigenaar van Lute Rootz.
schrijf je in op naam locatie datum en tijd
11020 Wijn & Spijs Restaurant Lute Rootz zo 30 okt 14:00
1 les van 4 uur kost € 45

INSCHRIJF FORMULIER

naam voornaam
straat nummer
postcode plaats
tel.privé tel.werk
e-mail
rek.nr